020 530 0160

Kim
van Haastrecht

Managing Partner

Kim van Haastrecht is een topspecialist in het mededingingsrecht en een ervaren compliance professional, onder andere op het gebied van privacy en anti-corruptie. Ze is een enthousiaste en betrokken advocaat, een snelle denker en heeft een sterk strategisch inzicht.

Door haar jarenlange ervaring als in-house counsel bij multinationals is zij een echte businesspartner voor haar cliënten. Loskomen van het juridische en zoeken naar strategische en commerciële oplossingen is haar kracht.

Kim heeft veel ervaring in mededingingsrechtelijke vraagstukken in het kader van samenwerkingen tussen ondernemingen, distributie en misbruik van machtsposities.

Daarbij heeft Kim zich de afgelopen jaren toegelegd op het begeleiden van cliënten bij het opzetten van distributiesystemen. Ook heeft ze ruime ervaring met het opzetten van effectieve compliance programma’s in diverse sectoren en het geven van aansprekende compliance trainingen, ook op het gebied van privacy en anti-corruptie.

Kim staat cliënten bij in onderzoeken en procedures bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie. Ook begeleidt ze cliënten in de aanmelding van fusies en overnames die goedkeuring vereisen van autoriteiten.

Kim is als expert betrokken bij civiele procedures over inbreuken op het mededingingsrecht, met een speciale focus op (collectieve) schadevergoedingsacties. Samen met Douwe Linders leidt zij de (collectieve) schadevergoedingsacties op het gebied van het mededingingsrecht.

Kim is lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht en de Vereniging van Compliance Professionals.

Enkele zaken

2023: bijstaan van een cliënt in een diepgaand door de ACM naar een voorgenomen overname

2023: advisering over breed publiek-privaat digitaliseringstraject in de onderwijssector

2022: uitrol mededingingsbeleid voor een grote multinational actief in de olie & gas

2021: advisering over strategische samenwerking tussen uitgever en leverancier

2021: diverse compliance trainingen voor ondernemingen o.a. actief in de voedselindustrie en mediasector

2021: uitrol van een nieuw Europees distributiesysteem voor een internationale retailorganisatie

2020: aanmelding van een complexe overname bij ACM namens overnemende partij