020 530 0160

Retail

De retail-sector is onstuimig. Met slimme inzet van data kan de online consument efficiënter worden bereikt dan ooit. Maar een verkeerde keuze kan ook direct desastreuze gevolgen hebben. Retailondernemers moeten constant scherp zijn en voortdurend doorontwikkelen.

Ondertussen heeft de retail te maken met veel verschillende juridische onderwerpen. Ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, huurrecht, privacy, reclamerecht, merkenrecht, handelsnaamrecht en litigation, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Wij kunnen retailondernemers op veel van deze onderwerpen volledig ontzorgen. Wij adviseren bijvoorbeeld over GDPR-compliant gebruik van persoonsgegevens. Doordat veel retailers langs verschillende kanalen klantgegevens verkrijgen (multichannel of omnichannel) is een duidelijke strategie voor het verzamelen en gebruiken van deze data vereist. Met onze kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet en onze ervaring in de retailbranche, zijn wij bij uitstek in staat organisaties bij dergelijke compliance trajecten juridisch en strategisch te ondersteunen.

Alle retailpartijen hebben een online aanwezigheid en zijn zodoende aangewezen op producten en diensten van IT leveranciers. Wij hebben juridische topspecialisten die zich enkel en alleen bezig houden met IT-recht. Vanwege die focus kunnen wij retailondernemers efficiënt en pragmatisch bijstaan bij het opstellen, beoordelen of uitonderhandelen van IT-contracten.

In de complexe samenwerkingsvormen waarbij softwareoplossingen een steeds grotere rol spelen, doen zich helaas ook regelmatig geschillen voor. Onze ervaren litigators zorgen ervoor dat deze geschillen op de best mogelijke manier worden opgelost; of dat nu een schikking of het voeren van een rechtszaak is.

Onze diensten

  • Opstellen en beoordelen van overeenkomsten
  • Opstellen van privacy statements, cookie statements, EULA’s en algemene voorwaarden
  • Opstellen en beoordelen van Service Level Agreements, verwerkersovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten met cloud-, IT- en softwareleveranciers
  • Juridisch en strategisch advies over het (online) aankoopproces, de User Interface (UI) en onboarding van klanten
  • Begeleiden bij en uitvoeren van privacy compliance trajecten en het voeren van correspondentie met de Autoriteit Persoonsgegeven
  • Opzetten van en adviseren over loyaliteitsprogramma’s
  • Procedures over IT geschillen of privacy vraagstukken

publicaties

Gerelateerd aan Retail