020 530 0160

Software

Software wordt beschermd door het auteursrecht. Die bescherming is zeer vruchtbaar. De software-industrie is in Nederland uitgegroeid tot de drijvende kracht achter een bloeiende IT-sector. De Nederlandse IT-sector bestaat inmiddels voor meer dan 54% uit softwarebedrijven.

Zowel de achterliggende broncode, als de look-en-feel van de software kan beschermd zijn. Dan moet de broncode of de look-en-feel wel origineel en creatief zijn. Dat zijn namelijk de voorwaarden die het auteursrecht stelt.

Software is waardevol voor vrijwel ieder bedrijf. Maar in de eerste plaats denk je natuurlijk aan de ontwikkelaars van software. Zij zijn de creatieve motor achter de IT-industrie. Zij zijn ook in de eerste plaats de rechthebbenden op de softwareproducten die zij maken.

Een veelgehoord misverstand is dan ook dat de rechten op software na de ontwikkeling toekomen aan de opdrachtgever. Dat is in beginsel juist niet zo. Alleen wanneer daarover contractueel afspraken zijn gemaakt, komen de rechten toe aan de opdrachtgever.

Afspraken over ontwikkeling van software zijn alleen niet altijd even gemakkelijk. Een goed doordacht softwareontwikkelcontract is complexe materie. Daarbij is een gespecialiseerde advocaat altijd een waardevolle investering.

SOLV adviseert veel cliënten op het onderwerp van software en softwareontwikkeling. Of het nu gaat om een analyse van standaard branchevoorwaarden of juist om het opstellen van een gedetailleerd contract voor maatwerksoftware, SOLV staat met diepgaande kennis van zaken voor u klaar.

SOLV heeft bovendien een bijzondere track record op het gebied grootschalige inbreukzaken. Juist wanneer de belangen hoog zijn, is het essentieel een advocaat met gespecialiseerde kennis en ervaring in te schakelen. SOLV heeft beide.

Onze diensten

  • Begeleiden bij handhavend optreden tegen software incompliance of -inbreuk
  • Adviseren bij en onderhandelen over softwareontwikkelcontracten
  • Het procederen over mislukte ontwikkeltrajecten en andere IT-geschillen

publicaties

Gerelateerd aan Software