020 530 0160

Wanda
van Kerkvoorden

Partner

Wanda is één van de oprichters van SOLV. Zij is een IT & privacy-advocaat van het eerste uur en combineert in deze praktijk haar liefde voor technologie, data, de menselijke factor en het recht. Naast haar werk als advocaat is Wanda ondernemer en professioneel toezichthouder, onder andere als voormalig commissaris voor pensioenuitvoerder PGGM en voorzitter van de Raad van Toezicht van publieke omroeporganisatie BNNVARA. Tegenwoordig is zij voorzitter van de Raden van Toezicht van Heliomare en het Nederlands Fotomuseum en lid van de Raad van Commissarissen van GGN Mastering Credit. Hierdoor heeft zij een goed gevoel voor boardroom dynamics ontwikkeld en neemt dit ook mee in haar advisering van met name grote corporates en organisaties.

Wanda is gespecialiseerd in IT recht en privacy. Zij procedeert en adviseert over software compliance, licenties en out- en cloudsourcing. Ze denkt vanaf het eerste begin mee met haar cliënten zodat privacy en security niet een “afvink” onderwerp zijn, maar daadwerkelijk op de juiste wijze worden meegenomen in de processen. Haar collega’s in het veld beschouwen haar als één van de leading ladies in het IT & privacyrecht en haar cliënten waarderen haar om haar scherpte en oplossingsgerichte aanpak.

Enkele zaken

2019: grote arbitrageprocedure betreffende een mislukt automatiseringsproject

2015: cloudsourcing van een groot retail distributiecentrum

2010- 2018: advisering verschillende wereldwijde software vendors met betrekking tot software deals en software compliance