020 530 0160

Breaking News: Fax verdwijnt bij rechtbank Limburg – oeps, toch niet

Gepubliceerd op 1 oktober 2015 categorieën , ,

Breaking news, dacht ik bij de aankondiging dat er vanaf vandaag bij de Rechtbank Limburg geen faxen meer in gebruik zouden zijn bij de teams burgerlijk recht en familie & jeugd. Naast toezending van fysieke stukken zou er dan alleen per mail met de rechtbank gecommuniceerd kunnen worden. Exit fax. Een speciaal protocol was opgesteld om het in goede banen te leiden, want daar waar de hele wereld al weet hoe te mailen, is dit voor een rechtbank toch een hele ommezwaai.

Mijn enthousiasme werd al enigszins getemperd toen bleek dat er in het protocol stond dat als er stukken per mail worden ingediend ze alsnog ook fysiek moeten worden ingediend. Nog steeds geen stap in de goede richting (paperless werken), dus. Ook bleek Limburg hierin alleen te staan. Andere rechtbanken lijken deze stap nog niet te maken en de Raad voor de rechtspraak wilde niet reageren op de aankondiging van de Rechtbank Limburg. De Raad voor de rechtspraak eerder liet weten e-mail een onveilig medium te vinden.

En nu blijkt dat deze mooie stap de 21e eeuw in toch weer teniet wordt gedaan. Na alle commotie die uit deze aankondiging is ontstaan heeft de Rechtbank Limburg inmiddels besloten de fax ook na 1 oktober te handhaven. En wij als advocaten zijn dus ook verplicht om dat te doen…

Lees hier het hele bericht in het Advocatenblad.

Bron: Advocatenblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen