020 530 0160

Cybersecurity

Cybersecurity gaat over de beveiliging tegen aanvallen op allerlei soorten IT-systemen, zoals servers, routers, maar ook mobiele apparaten of zelfs (connected) auto’s.

Wie met dergelijke apparaten aan het economische verkeer deelneemt, draagt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid daarvan. Die cybersecurity is in sommige gevallen wettelijk gereguleerd. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer met die apparaten persoonsgegevens verwerkt worden. Wetgeving op het gebied van privacy vereist dan dat die gegevens in voldoende mate beschermd worden.

In andere gevallen is het met name in het belang van de eigenaar zelf. Op die apparaten bevinden zich vaak ook kostbare bedrijfsgeheimen en auteursrechtelijk beschermde informatie. Niet alleen hackers, maar ook zogenaamde state actors hebben in het verleden bewezen dat zij de middelen hebben om van kwetsbaarheden in deze systemen gebruik te maken.

Wij adviseren onze cliënten over de juridische aspecten van cybersecurity. Indien nodig schakelen we experts in om te helpen met de technische kant.

Onze diensten

  • Adviseren bij datalekken, hacks en ransomware-aanvallen
  • Adviseren bij en onderhandelen over contracten op het gebied van cybersecurity
  • Adviseren over compliance op het gebied van cybersecurity

publicaties

Gerelateerd aan Cybersecurity