020 530 0160

Micha
Schimmel

Advocaat

Micha Schimmel is een uitstekend geĆÆnformeerde advocaat. Hij werkt vanuit een brede interesse, en is gespecialiseerd in IT-recht, fintech, ondernemingsrecht en sport en recht. Micha heeft veel ervaring in geschillen over softwarelicenties en wordt daarbij geholpen door een uitstekende kennis over IT-systemen, software en programmeren.

Zijn kennis over ondernemingsrecht brengt hij in de praktijk bij de advisering van ondernemingen over interne organisatie, bestuurdersaansprakelijkheid en aandeelhoudersgeschillen. Ook heeft hij ruime ervaring in het opstellen van transactiedocumentatie in de M&A-praktijk.

Micha is goed in staat om grote, complexe dossiers te doorgronden en terug te brengen tot de kern. Zijn enorme prestaties in de sport maken dat geen uitdaging hierin te groot is voor hem. Een bijzonder brede kennis helpt Micha om een dossier van alle juridische kanten te kunnen bekijken.

Enkele zaken

2019: betrokken bij een arbitrage voor een rechtsbijstandverzekeraar in een zaak over de mislukte ontwikkeling van een digitale werkomgeving

2019: adviseerde een wereldwijde softwareleverancier bij een geschil over softwareinbreuk met een belang van 150 miljoen euro

2018: namens Siemens betrokken bij meerdere procedures over softwareinbreuk

2016: namens een consumentenbelangenorganisatie betrokken bij een kort geding over beveiligingslekken in Android