020 530 0160

Internet & E-commerce

De tijd dat je met angst en beven een online betaling deed, in de hoop dat je je bestelling ├╝berhaupt ooit zou ontvangen, ligt achter ons. Dankzij strenge regulering van e-commerce en online dienstverlening, kan iedereen online zonder zorgen zakendoen.

Die regulering zorgt ervoor dat voor elke online handelaar in Europa min of meer dezelfde regels gelden. Min of meer, want de digitale markt is nog niet af. Denk bij die regels bijvoorbeeld aan het herroepingsrecht. Dat geeft consumenten het recht om producten of diensten die zij online besteld hebben, binnen veertien dagen weer te retourneren. Ook is elke handelaar verplicht om zijn identiteit duidelijk kenbaar te maken, en zijn oneerlijke  bepalingen in algemene voorwaarden in heel Europa verboden.

Het scala aan regelgeving voor algemene internet- en e-commercediensten is enorm. Dan gelden er daarnaast nog bijzondere regels voor bepaalde vormen van onlinedienstverlening, zoals online platforms. En er wordt gehandhaafd. ACM kan en zal boetes opleggen, wanneer partijen zich online niet gedragen.

De advocaten van SOLV verdiepen zich al sinds de dotcombubbel in internetregulering. Zij zijn gespecialiseerd in adviestrajecten over complexe vraagstukken die door de wetgever niet voldoende zijn voorzien. De wetgeving loopt namelijk altijd achter. Dat geldt zeker wanneer het gaat om een markt die zich zo snel ontwikkelt als internet en e-commerce.

SOLV adviseert en procedeert bij handhaving door toezichthouders, en adviseert vooraf over compliance met regulering.

Onze diensten

  • Het opstellen van gebruiksvoorwaarden voor webwinkels en online platforms
  • Het adviseren en procederen over compliance met betrekking tot informatieverplichtingen en retourrecht
  • Contractsonderhandelingen met ontwikkelaars
  • Het opstellen en beoordelen van Service Level Agreements

publicaties

Gerelateerd aan Internet & E-commerce