020 530 0160

Michelle
de Graef

Advocaat

Michelle is een enthousiaste en betrokken advocaat die van doorpakken houdt. Zij denkt in creatieve oplossingen en legt de lat graag hoog. Haar master Informatierecht volgde zij aan het Instituut voor Informatierecht (IViR) aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar dagelijkse praktijk als advocaat houdt zij zich voornamelijk bezig binnen het IT-recht, privacyrecht en intellectueel eigendomsrecht. Daarnaast heeft zij affiniteit met het mededingingsrecht en compliance.

Naast haar werkzaamheden als advocaat, is Michelle een fanatiek gamer en muzikant. Haar vrije tijd is dan ook gevuld met het maken en schrijven van muziek, waarbij zij zichzelf begeleidt op de gitaar of piano. Michelle houdt van winnen en zij speelt graag competitief online videogames zoals World of Warcraft. Snel kunnen schakelen en goede communicatie is hierbij cruciaal. Deze creativiteit, skills en winnersmentaliteit neemt zij mee in haar dagelijkse werkzaamheden bij SOLV.

Enkele zaken

2023: namens Stichting ICAM bestuursrechtelijk betrokken bij een collectieve massaschadezaak over privacy en IT-beveiliging in verband met het GGD-datalek.

2023: betrokken bij advisering over projecten en samenwerking binnen de zorgsector.

2023: betrokken bij advisering van verschillende organisaties op gebied van IT- en IE-recht.