020 530 0160

Michelle
de Graef

Legal Counsel

Michelle is een enthousiaste en betrokken jurist die van doorpakken houdt. Zij denkt in creatieve oplossingen en legt de lat graag hoog. Als Legal Counsel ondersteunt Michelle de advocaten van SOLV in hun praktijk. Michelle houdt zich in haar werkzaamheden als Legal Counsel bezig met alle rechtsgebieden binnen de expertise van SOLV.

Michelle heeft een passie voor het informatierecht, en met name voor het intellectuele eigendomsrecht. Zij heeft haar master Informatierecht aan het Instituut voor Informatierecht (IViR) aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Michelle heeft haar scriptie geschreven over de neutralisatieleer binnen het merkenrecht, en in het bijzonder of deze ook van toepassing is bij zogenoemde ‘bekende merken’.

Naast een passie voor het informatierecht is Michelle een fanatiek gamer en muzikant. Haar vrije tijd is dan ook gevuld met het maken en schrijven van muziek, waarbij zij zichzelf begeleidt op de gitaar of piano. Michelle houdt van winnen en zij speelt graag competitief online videogames zoals World of Warcraft. Snel schakelen en goede communicatie is hierbij cruciaal. Deze creativiteit, skills en winnersmentaliteit neemt zij mee in haar dagelijkse werkzaamheden bij SOLV.