020 530 0160

Anouck
Bakhuis

Advocaat

Anouck heeft een passie voor het informatierecht. Ze is nieuwsgierig, heeft een groot doorzettingsvermogen en draagt graag creatieve oplossingen aan.

Anouck heeft de master Informatierecht aan het Instituut voor Informatierecht (Universiteit van Amsterdam) afgerond, waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in het privacy-, media- en intellectuele eigendomsrecht. Tevens heeft Anouck een minor Gezondheidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Ze is dan ook breed onderlegd en verdiept zich graag in vraagstukken die zich op het snijvlak van verschillende rechtsgebieden bevinden. Anouck past haar kennis met enthousiasme toe in de praktijk en gaat daarbij grondig en nauwkeurig te werk.

Anouck is verder bestuurslid van de Vereniging voor Media- en Communicatierecht. In dat verband organiseert ze onder andere studiemiddagen over uiteenlopende onderwerpen binnen het rechtsgebied. Ze heeft daarbij ruime ervaring als redacteur van juridisch inhoudelijke nieuwsberichten.

Enkele zaken

2023-heden: adviseert meerdere grote ondernemingen over privacy-compliance

2023: staat een Nederlands lifestylemerk bij in haar verweer tegen een merkinbreuk

2023: staat een grote Nederlandse advertentiewebsite bij in een databankenzaak

2022-2023: adviseert een grote retailer en verschillende reclamebureaus over IE-aspecten en reclamevoorschriften voor verschillende campagnes

2021-heden: staat verschillende belangenorganisaties bij in collectieve massaschadezaken tegen Meta, TikTok en de Staat der Nederlanden