020 530 0160

Online Platforms

Deze Topicpagina biedt diepgaande analyses en praktische know how over de juridische aspecten van online platforms. Alle content is gratis te gebruiken, publiceren en verspreiden onder een Creative Commons licentie, met uitzondering van de tijdschriftpublicaties.


Online platforms spelen een belangrijke rol in de economie, binnen de EU en wereldwijd. Ze stimuleren innovatie, vergroten keuzemogelijkheden voor de consument en verbeteren efficiëntie. Ze spelen ook een belangrijke rol voor participatie in de samenleving. Platformeconomie is dan ook geen modewoord meer. Door netwerkeffecten en toegang tot grote hoeveelheden data hebben de grote online platforms zoveel macht dat ze een volledig eigen dynamiek hebben.

De nieuwe businessmodellen die online platforms faciliteren, brengen nieuwe kansen en nieuwe juridische uitdagingen met zich mee. De Europese wetgever heeft dit onderkend en voert steeds meer regelgeving in voor online marktplaatsen, boekingswebsites, sociale media, contentplatforms, prijsvergelijkingswebsites, sharing economy platforms en zoekmachines.

Lees hieronder al onze whitepapers, wetenschappelijke publicaties, databanken en blogs over het onderwerp. Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.

News Feed

Loading...