020 530 0160

Jelle
van den Biggelaar

Legal Counsel

Jelle is gespecialiseerd in het mededingingsrecht en het intellectuele eigendomsrecht. Hij is een snelle schakelaar die met creatieve oplossingen komt. Hij richt zich met name op de grensgebieden van mededinging en intellectueel eigendom, waaronder distributie, licentie en duurzaamheid. Daarnaast heeft hij affiniteit met regulatory gebieden, waaronder privacyrecht, consumentenrecht en compliance.

Jelle heeft de Master International & European Law Advanced met een specialisatie in het mededingingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen cum laude afgerond. Ook heeft hij een bachelor Legal Studies cum laude behaald aan de Nottingham Trent University in het Verenigd Koninkrijk en een bachelor European Law School aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Gedurende zijn studententijd is hij geruime tijd werkzaam geweest als griffier bij de rechtbank Oost-Brabant en als werkstudent bij een vooraanstaand Nederlands advocatenkantoor in Amsterdam.

Verder is Jelle breed maatschappelijk ge├»nteresseerd met grote interesse voor de culturele en creatieve sector. Hij heeft cum laude de Master Cultural Property Protection in Crisis Response aan de Universiteit van Turijn afgerond en is als stagiair werkzaam geweest voor de Nederlandse Permanente Vertegenwoordig bij UNESCO in Parijs. Hij is daarnaast lange tijd actief geweest als chroniqueur voor het Nederlands Juristencomit├ę voor de Mensenrechten. Aan de Radboud Universiteit heeft hij deelgenomen aan het Interdisciplinaire Honoursprogramma en in Beijing en Taipei aan Summer Schools.