020 530 0160

Zuka.nl start bodemprocedure tegen NVM Makelaars

Gepubliceerd op 6 september 2007 categorieën , , , ,

Zuka.nl, één van de inmiddels vele huizensites, is een bodemprocedure begonnen tegen enkele NVM makelaars die zich verenigd hebben in de Stichting Baas in Eigen Huis. Dit in reactie op een sommatie die zij van de stichting ontving en waarin geëist werd dat Zuka.nl zich zou conformeren aan het vonnis van de Voorzieningenrechter in de zaak Jaap.nl (zie onze eerder berichtgeving daarover).


In de bodemprocedure wordt de stichting aansprakelijk gesteld voor een bedrag van voorlopig EUR 250.000,=. Waar de schade uit zou bestaan blijkt niet uit de berichtgeving; ook blijkt niet of er een verklaring voor recht wordt gevraagd ten aanzien van de werkwijze van Zuka.nl, hetgeen immers de kern van deze zaak is.


Duidelijk is dat de “huizenstrijd” nog lang niet voorbij is. Hoewel juridisch uiteraard interessant, wordt steeds vaker de vraag gesteld of de klanten van de NVM-makelaars wel gebaat zijn bij deze juridische acties. Zuka.nl eigenaar Van Veldhoven vraagt zich dat ook af. “Voor de consument is het van belang dat er één website komt waar alle huizen op staan. Waarom zou je nog naar een NVM-makelaar gaan als die je belemmert in de exposure van zijn huis. Ieder weldenkend mens wil toch dat iedereen weet dat zijn huis te koop staat?” aldus Van Veldhoven. 


Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen