020 530 0160

Verisign voor rechter gesleept vanwege Site Finder

Gepubliceerd op 23 september 2003 categorie├źn , , ,

Verisign heeft haar Site Finder dienst nog maar net gelanceerd, of zij ligt al hevig onder vuur. Verisign maakt gebruik van zogenaamde DNS “wildcards”. Dit is een techniek waarmee typfouten in domeinnamen en dergelijke worden onderkend en normaal gesproken resulteren in de melding “Page not Found”. Verisign ondervangt echter dit internetverkeer en leidt dit door naar haar Site Finder zoekmachine, met daarachter betaalde advertentiepagina’s. Zij is in staat dit te doen, omdat zij de beheerder is van de .com en .net domeinnamen.


Concurrent Go Daddy Software, die eveneens domeinnamen uitgeeft, is een rechtszaak begonnen tegen deze dienst. Zij stelt dat Verisign haar positie als beheerder van .com en .net domeinnamen misbruikt om zichzelf op ongeoorloofde wijze een voorsprong te verwerven ten opzichte van haar concurrenten, door internetverkeer te onderscheppen en daarvan te profiteren, welk verkeer het resultaat is van verkeerd ingetypte domeinnamen. 


Niet alleen Go Daddy onderneemt actie. De onderneming Popular Enterprises is ook al een procedure gestart en de IAB en ICANN hebben zich inmiddels bezorgd uitgelaten over Verisigns Site Finder dienst.


Lees hier het hele bericht.

Bron: internetnews.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen