020 530 0160

SOLV verwelkomt mededingingsadvocaat Kim van Haastrecht als partner

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 categorieën 

Per 1 oktober hebben wij ons team versterkt met een nieuwe partner: Kim van Haastrecht. Kim is een absolute topspecialist op het gebied van het mededingingsrecht en een ervaren compliance professional. Door haar jarenlange ervaring als in-house counsel bij multinationals is zij een echte businesspartner voor onze cliënten.

Kim is enthousiast en betrokken, een snelle denker en heeft een sterk strategisch inzicht. Loskomen van het juridische en zoeken naar strategische en commerciële oplossingen is haar kracht.

Ervaring en expertise

Kim heeft veel ervaring in mededingingsrechtelijke vraagstukken in het kader van samenwerkingen tussen ondernemingen, distributierelaties en misbruik van machtsposities. Daarbij heeft zij zich de afgelopen jaren vooral toegelegd op het begeleiden van cliënten bij het inrichten van distributiesystemen. Ook heeft ze ruime ervaring met het opzetten van effectieve compliance programma’s in diverse sectoren en het geven van aansprekende compliance trainingen.

Kim staat cliënten bij in onderzoeken en procedures bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie. Ook begeleidt ze cliënten in de aanmelding van fusies en overnames die goedkeuring vereisen van autoriteiten. Daarnaast wordt ze regelmatig als expert betrokken bij civiele procedures over inbreuken op het mededingingsrecht.

Kim heeft eerder als advocaat gewekt bij grote internationale kantoren en als in-house counsel bij verschillende multinationals:

“De focus en ambities van SOLV passen perfect bij mijn visie op de toekomst. Voor grotere ondernemingen zal de relevantie van het mededingingsrecht en een gedegen compliance programma blijven toenemen. Ondertussen zie ik een belangrijke toegevoegde waarde in de ervaring van SOLV in grote rechtszaken. In het mededingingsrecht zie ik toezichthouders actiever worden en een grotere procesbereidheid bij marktpartijen. Om die uitdagingen voor mijn cliënten aan te gaan  is het team van SOLV de perfecte match.”

Grote aanwinst voor het team van SOLV

Het mededingingsrecht is een waardevolle uitbreiding op onze dienstverlening. Veel van onze cliënten – zowel offline als in het digitale domein – kampen regelmatig met vragen over dit rechtsgebied, dat met recht een mijnenveld genoemd mag worden. De regelgeving en jurisprudentie is complex en de toezichthouder laat steeds vaker zijn tanden zien. Ondertussen worden markten steeds internationaler en raken meer-en-meer met elkaar verweven. Online ontstaan geheel nieuwe werkelijkheden door de macht en werking van online platforms.

SOLV managing partner Thomas van Essen:

“We zijn erg onder de indruk van het werk van Kim. Het mededingingsrecht raakt aan veel zaken die wij doen en het zal in de toekomst alleen maar meer aandacht krijgen, zeker in het digitale domein.”
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen