020 530 0160

Ordina wint KG aanbesteding elektronisch kinddossier

Gepubliceerd op 13 juni 2007 categorie├źn , ,

De Voorzieningenrechter van de rechtbank te Utrecht heeft vandaag bepaald dat stichting EKD de opdracht voor het ontwikkelen van de software voor het zogenoemde elektronisch kinddossier moet gunnen aan automatiseringsbedrijf Ordina. Via een aanbestedingsprocedure was de opdracht gegund aan branchegenoot Getronics Pinkroccade. De Voorzieningenrechter oordeelde dat de inschrijving van Getronics ongeldig moest worden verklaard omdat gentronics niet op alle onderdelen een prijs had genoemd (dan wel een bedrag van EUR 0,00 dat daarmee gelijk moet worden gesteld) en de aanbieding van Ordina, die als tweede uit de bus was gekomen, dus als beste moet worden aangemerkt. 


Ieder kind dat in Nederland wordt geboren krijgt, zo is de bedoeling, vanaf volgend jaar een elektronisch kinddossier met informatie over het kind zelf, maar ook over diens gezinssituatie en omgeving. Of deze deadline gaat worden gehaald is nog maar de vraag, want Getronics heeft al aangegeven zich op vervolgstappen te beraden. Het juridische gevecht kan dus nog wel even gaan duren, laat staan de start van de ontwikkeling zelf…


Lees hier het bericht op Nu.nl. Het vonnis is te lezen via onderstaande link.


 

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen