020 530 0160

Microsoft nu ook in Japan onder vuur

Gepubliceerd op 27 februari 2004 categorie├źn ,

Na de VS en Europa heeft nu ook Japan een onderzoek ingesteld naar de activiteiten van Microsoft. Gisteren werd bekend dat de Japanse mededingingsautoriteiten een inval hebben gedaan in een kantoor van de Amerikaanse softwaregigant in Tokio, op verdenking van overtreding van de Japanse antikartelwetgeving. Microsoft zou Japanse bedrijven beperkingen opleggen als ze gebruik maken van het besturingsprogramma Windows. De licentiecontracten zouden clausules bevatten die het de bedrijven onmogelijk maakt om Microsoft te vervolgen, zelfs als blijkt dat hun eigen gepatenteerde technologie in de software van Windows wordt gebruikt. Pas als ze hiermee akkoord gaan, mag Windows gebruikt worden. Volgens Microsoft is er niets mis met de contracten en zij heeft dan ook haar volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd.


In de VS liep een mededingingsrechtelijke procedure uit op een zeer kostbare schikking; in de EU hangt Microsoft een miljoenenboete boven het hoofd. Ook de ontwikkelingen in Japan zullen we uiteraard op de voet volgen.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen