020 530 0160

Gaspedaal.nl wint KG van Autotrack

Gepubliceerd op 21 november 2007 categorieën , , ,

De Voorzieningenrechter te Utrecht heeft in zijn vonnis van vandaag bepaald dat zoekmachine Gaspedaal.nl de gegevens van Autotrack mag blijven gebruiken.


Autotrack.nl, een website van uitgeefconcern Wegener, is een databank waarin gegevens van – met name – te koop aangeboden occasions worden verzameld. Gaspedaal.nl zoekt aan de hand van de door bezoekers opgegeven zoekcriteria zeven websites af, waaronder Autotrack.nl. Gaspedaal.nl neemt in de zoekresultaten vervolgens foto, merk, type, bouwjaar en kilometerstand van gevonden occasions op haar eigen website over.

De Voorzieningenrechter is van oordeel dat deze handelswijze geen inbreuk maakt op de databankrechten van Wegener. Gaspedaal.nl profiteert niet substantieel van de commerciële waarde van de databank en brengt ook geen substantiële schade toe aan (de exploitatiemogelijkheden van) Autotrack.nl. Daarbij heeft de rechter in aanmerking genomen dat Gaspedaal.nl per keer maar een uiterst klein deel van de Autotrack.nl databank opvraagt en hergebruikt.


Volgens de Voorzieningenrechter is er evenmin sprake van inbreuk op de geschriftenbescherming of een onrechtmatige daad.


Lees hier de berichten op Nu.nl en Rechtspraak.nl en klik hieronder voor het vonnis.

Bron: Nu.nl en rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen