020 530 0160

Wetsvoorstel kansspelen goedgekeurd in Ministerraad en herziening loterijstelsel

Gepubliceerd op 14 februari 2014 categorieën , , , , ,

De ministerraad heeft vorige week positief beslist over het wetsvoorstel online kansspelen. Dit gaat nu voor advies naar de Raad van State en naar verwachting voor de zomer naar de Tweede Kamer. Dit wetsvoorstel vormt de basis voor de uitgifte van vergunningen voor online kansspelen in 2015.

Ook het loterijbeleid wordt herzien. De contouren daarvan worden ook voor de zomer bekend.

Nieuwsbericht Justitie:
Honderdduizenden Nederlanders spelen nu zonder de bescherming van een vergunningstelsel online kansspelen. Dit vindt het kabinet ongewenst. Het wetsvoorstel kansspelen op afstand creëert de basis voor een vergunningstelsel per 2015, waarbinnen de Nederlandse speler veilig en verantwoord kan deelnemen aan online kansspelen.

Het wetsvoorstel introduceert maatregelen om kansspelverslaving te voorkomen, consumenten te beschermen en fraude en overige criminaliteit tegen te gaan. Ook wordt de positie van de kansspelautoriteit versterkt om illegaal aanbod tegen te gaan. De verwachting is dat het wetsvoorstel voor het zomerreces bij de Tweede Kamer zal worden ingediend.

Loterijen leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij door middel van de afdrachten aan onder andere goede doelen en sport. Door de herziening van het loterijstelsel wil het kabinet de afdrachten aan de breedte sport, topsport en goede doelen borgen. Parallel aan de advisering door de Raad van State over het wetsvoorstel Kansspelen op afstand zal het kabinet de maatregelen voor het loterijstelsel afronden. Ook de plannen voor dit loterijstelsel zullen voor het zomerreces aan de Tweede Kamer worden gezonden, zodat het mogelijk wordt om deze in samenhang met de regulering van Kansspelen op afstand te bezien.

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Machteld Robichon

publicaties

Gerelateerde artikelen