020 530 0160

Vervolg rechtzaak AMD v. Intel

Gepubliceerd op 5 juli 2005 categorieën ,

Op 29 juni werd op deze site al bericht dat chipfabrikant AMD zijn concurrent Intel aanklaagt wegens misbruik van zijn machtspositie. De federale rechtbank van Delaware heeft aan AMD toestemming gegeven om bedrijven te dagvaarden om zo het bewijs te verkrijgen dat Intel deze bedrijven heeft bedreigd en geïntimideerd. AMD had al eerder om bewijs gevraagd van de betreffende bedrijven, maar slechts een deel van de bedrijven heeft reeds gezegd te zullen meewerken. Met de beslissing van de rechter hoopt AMD nu van alle bedrijven bewijs te kunnen ontvangen. Het gaat AMD om alle communicatie betreffende de aankoop van Intel-processors daterend uit 2000 en later.


Tot nu toe hebben 9 van de 32 aangeschreven bedrijven al aangegeven te zullen meewerken met AMD. Alleen Toshiba heeft gezegd niet te zullen onderhandelen met AMD, maar dit wordt met de beslissing van de rechter wellicht alsnog afgedwongen. Ook de resterende bedrijven die nog niet hadden gereageerd, waaronder HP, IBM en Dixons, zullen nu op het verzoek van AMD moeten reageren.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen