020 530 0160

Vergelijkingsites bevorderen de mededinging

Gepubliceerd op 8 augustus 2005 categorieën ,

De kwaliteit van vergelijkingssites voor energieprijzen is aanzienlijk verhoogd. Consumenten kunnen met vertrouwen de meest geraadpleegde sites bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek van de Directie Toezicht Energie (hierna: DTe), een onderdeel van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De DTe heeft als missie het zo effectief mogelijk laten functioneren van energiemarkten. DTe beoogt deze missie te realiseren door zich te richten op het (bijdragen aan het) creëren van condities waaronder de energiemarkt effectief kan functioneren.


“Eén van de voorwaarden om een markt effectief te laten werken, is dat de markt transparant is. De energiemarkt wordt door veel consumenten op dit moment niet als transparant ervaren. Consumenten zoeken daarom hulpmiddelen die voor hen de energiemarkt inzichtelijker maken. Een voorbeeld van een dergelijk hulpmiddel zijn de vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op internet.”


Dat de DTe de vergelijkingsites aanprijst is opvallend. De partijen die onderwerp zijn van de vergelijking zijn er niet altijd even blij mee. Met name als ze slecht uit de vergelijking komen. Vergelijkingsites wordt dikwijls verweten dat ze onrechtmatig handelen of in strijd  met het databankenrecht handelen. Dat de DTe de sites beoordeelt en als middel noemt dat de markt transparant maakt, is positief. Het vormt belangrijke munitie van de sites tegen ontevreden bedrijven die onderwerp zijn van de vergelijking. 


Lees hier het bericht.

Bron: NMa
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen