020 530 0160

Spel om prijs kabeltoegang begonnen

Gepubliceerd op 25 augustus 2009 categorieën , , , ,

Nieuwe aanbieders voor analoge tv, zoals Tele2, willen toegang op de kabel. De OPTA heeft in maart van dit jaar reeds besloten dat Ziggo en UPC hun netwerk moeten openstellen voor deze partijen, net zoals KPN voorheen haar vaste netwerk moest openstellen voor aanbieders van vaste telefonie en dataverkeer. Ziggo en UPC zijn weliswaar van dit besluit in beroep gegaan, maar dat heeft geen opschortende werking.

De vraag is nu welke prijs Ziggo en UPC voor de toegang mogen rekenen.

Ziggo heeft nu laten weten dat zij € 11,05 euro (groothandelstarief) in rekening wil brengen. Dat is de eigen verkoopprijs minus kosten als marketing (€ 0,71), BTW, content (€ 1,29) en digitale transmissie (€ 0,61). Wat het tarief is dat UPC aan de OPTA heeft voorgelegd, is niet bekend.

 

Belanghebbende partijen komen vandaag en 24 september bij de OPTA bijeen om de tariefstelling toe te lichten en daarover opmerkingen te plaatsen, zodat de OPTA een beeld kan krijgen van wat een realistische groothandelsprijs is. De OPTA stelt namelijk uiteindelijk de prijs vast. De OPTA hoopt in oktober een conceptbesluit hierover te nemen en tegen het einde van 2009 een definitief besluit bekend te maken.

 

Lees hier het bericht.

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen