020 530 0160

PwC: Duopolie dreigt op markt gebundelde diensten

Gepubliceerd op 3 mei 2007 categorieën , ,

Op de markt van gebundelde diensten dreigt een ‘duopolie’ te ontstaan van KPN en de grote kabelexploitanten. Dit constateert PricewaterhouseCoopers (PwC) in een onderzoeksrapport over digitalisering en de markt voor omroepinfrastructueren in opdracht van de overheid. Van gebundelde diensten is sprake wanneer men bijvoorbeeld tegelijkertijd kabeltelevisie, telefonie en internet afneemt bij een en dezelfde aanbieder.


KPN en de grote kabelexploitanten, zoals UPC en de fusiegroep Casema/Multikabel/Essent hebben de beste uitgangspositie om de grootste aanbieder van gebundelde diensten te worden. Deze bedrijven zijn bezig om hun positie te versterken. Zo doet KPN overnames om toegang te krijgen tot andere infrastructuren. De kabelexploitanten groeien door te fuseren.


Het effect van het aanstaande duopolie is nog niet duidelijk. Enerzijds is het denkbaar dat er een groter aanbod van diensten komt en dat de prijzen zullen dalen vanwege schaalvoordelen. Aan de andere kant bestaat het risico dat marktpartijen afspraken gaan maken over het aanbod en de prijzen, aldus PwC. PwC adviseert de overheid dan ook om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.


Lees hier het hele bericht.


Raadpleeg hier het rapport.


 

Bron: ZDNet
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen