020 530 0160

Plannen NMa voor 2007: IE en mededinging, media- en communicatiemarkten

Gepubliceerd op 2 oktober 2006 categorieën , , , ,

De NMa presenteerde afgelopen vrijdag de voorlopige plannen voor 2007. Daarin meldt de NMa onder meer te overwegen aandacht te besteden aan de relatie tussen mededinging, intellectueel eigendomsrecht en innovatie in het Nederlandse bedrijfsleven. 


Hierbij overweegt de NMa dat in Nederland in de publieke discussie niet altijd de link wordt gelegd tussen de relatie tussen innovatie en mededinging. Een effect van mededinging kan zijn dat ondernemingen zich willen onderscheiden van concurrenten wat vervolgens weer een prikkel geeft voor innovatie. In haar advies aan het Ministerie van Economische Zaken heeft de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid het nut van de verduidelijking van de relatie tussen intellectueel eigendom(srecht), innovatie en mededinging benadrukt. De NMa wil met haar voornemen bijdragen aan dergelijke verduidelijking.


Wat betreft de media- en communicatiemarkten zal de NMa doorgaan met het vergroten van haar kennis. Ook in 2007 zal de NMa bijzondere aandacht aan deze markten te besteden waarbij zij waar wenselijk en mogelijk nauw samenwerkt met de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA).


Lees hier het hele bericht en hier het consultatiedocument NMa agenda 2007.

Bron: NMa
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen