020 530 0160

Overname Gouden Gids door De Telefoongids

Gepubliceerd op 12 maart 2008 categorie├źn ,

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft na een eerste onderzoek geconludeerd dat de overname van Gouden Gids door De Telefoongids de concurrentie op de markten voor het aanbieden van advertentieruimte kan belemmeren. Daarom is besloten dat voor het tot stand brengen van deze overname een vergunning is vereist. De NMa doet in de vergunningsfase nader onderzoek naar de exacte gevolgen van de overname op de concurrentie.


Beide partijen bieden zowel papieren als online naslagwerken met contactgegevens van bedrijven en personen aan. Zij geven bedrijven de mogelijkheid om hierin te adverteren. Met het samengaan van De Telefoongids en Gouden Gids zouden voor bedrijven onvoldoende advertentiemogelijkheden in papieren naslagwerken kunnen overblijven, zegt de NMa. Daarnaast concludeert de Nma dat De Telefoongids en Gouden Gids samen een sterke positie kunnen krijgen op het gebied van advertentiemogelijkheden in online naslagwerken.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Adformatie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen