020 530 0160

Overbrug de breedbandkloof

Gepubliceerd op 22 maart 2006 categorie├źn , ,

De Europese Commissie heeft gisteren de mededeling “Overbrugging van de breedbandkloof” gepresenteerd waarin het belang van breedbanddekking wordt onderstreept. Breedbanddekking is essentieel voor bevordering van economische groei en werkgelegenheid binnen Europa.


Er moet dan ook alles aangedaan worden om ook de minder ontwikkelde gebieden van toegang te voorzien. Want hoewel de breedbandtoegang binnen Europa gestaag groeit, dankzij de combinatie van concurrerende infrastructuren en doeltreffende telecommunicatiewetgeving is, volgens de Europese Commissarissen voor Informatiemaatschappij en media, Concurrentie, Regionaal beleid en Landbouw en plattelandsontwikkeling, overheidssteun nodig voor de minder ontwikkelde gebieden. Daar blijft niet alleen de dekking maar ook de snelheid achter. Zo had eind 2005 had 90% van de Europese bedrijven toegang tot breedband tegen 60% van de bedrijven in dunbevolkte gebieden. Het verschil tussen die percentages is bij de nieuwe lidstaten hoogstwaarschijnlijk nog groter zijn.


Voor uitrol binnen de achterblijvende gebieden, waar mogelijk de markt faalt, zou overheidssteun wenselijk zijn. Dit echter wel met in achtneming van de regels omtrent staatsteun. Door overheidssteun, hulp van Europese Structuurfondsen en het Europese Fonds voor plattelandsontwikkeling moet de uitrol in versneld tempo gaan.


Lees hier het hele bericht en hier de antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Bron: EC Pressroom
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen