020 530 0160

NMa kritisch over OV-chipkaart

Gepubliceerd op 4 augustus 2006 categorie├źn 

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) signaleert twee risico’s voor de concurrentie in het OV-chipkaartsysteem, het nieuwe betalingssysteem voor het openbaar vervoer. 


De NMa ziet in de eerste plaats een risico in het ontbreken van een onafhankelijke beroepsmogelijkheid voor OV-bedrijven als toelating wordt geweigerd tot het OV-chipkaartsysteem door Trans Link Systems (TLS). Inmiddels heeft TLS n.a.v. deze constatering een onafhankelijke arbitrageregeling ingevoerd, waar onder andere niet toegelaten OV-bedrijven terecht kunnen met klachten.


 


Een tweede risico betreft de positie van Nederlandse Spoorwegen (NS) binnen TLS. De positie van NS geeft de spoorwegonderneming mogelijk een belangrijke invloed op toetreding van concurrenten van NS tot het betalingssysteem, dat naar verwachting de standaard wordt voor betalingen in het openbaar vervoer. 

Het OV-chipkaartsysteem wordt het nieuwe betalingssysteem voor het openbaar vervoer. De Minister van Verkeer en Waterstaat is voornemens om de huidige strippenkaarten en treinkaartjes af te schaffen uiterlijk op 1 januari 2009. De NMa heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat in een brief op de hoogte gesteld van haar zienswijze.

Lees hier het bericht.

Bron: NMa
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen