020 530 0160

Kroes ondersteunt gebruik open source software

Gepubliceerd op 26 juni 2008 categorie├źn ,

In een speech op het OpenForum Europe seminar in Brussel heeft Neelie Kroes, Euro-commisaris voor Mededinging, vorige week openlijk haar steun gegeven voor het gebruik van open source software. Volgens Kroes dient de Europese Commissie een meer actieve rol te spelen bij het bevorderen van open standaarden, bijvoorbeeld door een intern beleid om binnen de Commissie geen proprietary software meer te gebruiken. Voorkomen moet worden dat burgers en bedrijven gedwongen worden om te kiezen voor proprietary software omdat de overheid deze keuze al gemaakt heeft.


Indirect ondersteunt Kroes met haar speech een petitie van OpenForum Europe. In deze petitie drongen de European Software Market Association en the Free Software Foundation Europe er bij het Europese parlement op aan om de acceptatie van open standaarden te bevorderen door haar systemen aan te passen.


Een aantal leden van het Europees parlement wil nog verder gaan. Zij hebben voorgesteld om Microsoft volledig uit te sluiten van Europese openbare aanbestedingen op basis van het feit dat Microsoft een boete opgelegd heeft gekregen. Volgens de Europese Commissie is dit echter niet mogelijk omdat de opgelegde boete niet kan worden gekwalificeerd als een door een rechter opgelegde strafrechtelijke veroordeling.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.edri.org
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen