020 530 0160

KPN misbruikt belgegevens concurrenten niet

Gepubliceerd op 15 augustus 2006 categorie├źn ,

De NMa heeft een controle bij KPN uitgevoerd op de manier waarop KPN omgaat met de belgegevens van haar concurrenten.


 


KPN is de beheerder van het vaste telefoonnet, waarvan concurrenten van KPN gebruik maken bij het aanbieden van telefoniediensten. Doordat deze diensten via het net van KPN lopen, heeft KPN de beschikking over de belgegevens van de klanten van haar concurrenten. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld gespreksduur en aantal gesprekken.


 


Uit de controle is gebleken dat KPN geen misbruik maakt van deze gegevens; onderdelen van KPN die hier in de concurrentiestrijd hun voordeel mee zouden kunnen doen bij marketingdoeleinden hebben geen inzage in de gegevens. De situatie levert aldus geen oneerlijk concurrentievoordeel voor KPN op.


 


Overigens heeft KPN naar aanleiding van de controle door de NMa wel toegezegd om binnen haar onderneming de scheiding van de concurrentiegevoelige belgegevens te verbeteren. Inmiddels heeft zij interne procedures en voorlichting op dit gebied aangescherpt.

Lees hier het hele artikel

Bron: NMa
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen