020 530 0160

KPN mag Nozema overnemen

Gepubliceerd op 9 maart 2006 categorieën ,

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (hierna: NMa) liet op 7 maart jl. weten dat zij KPN Telecom B.V. (hierna: KPN) toestaat Nozema Services (hierna: Nozema) over te nemen waarmee KPN zeggenschap verkrijgt over Nozema in de zin van artikel 27 Mededingingswet.


Met de overname van Nozema zou de concurrentie op de markt voor doorgifte van radiosignalen via de ether in gevaar kunnen komen. KPN heeft namelijk een aantal van hoge zendmasten in bezit die onder andere gebruikt worden voor doorgifte van analoge FM-radio en Nozema een van de drie partijen in Nederland is die van deze zendmasten gebruik maakt voor de doorgifte van radiosignalen.


Om een situatie te creëren die het gevaar van het onstaan of versterken van een economische machtspositie wegneemt, heeft KPN voorgesteld haar hoge zendmasten binnen twee jaar af te stoten en tot die tijd het beheer en de exploitatie van de masten in handen te brengen van zendmastenbeheerder Novec B.V., een bedrijf met de staat als enige aandeelhouder.


De Raad van Bestuur van de NMa heeft met het voorstel ingestemd en KPN laten weten dat zij geen vergunning voor de overname nodig heeft.


Lees hier het hele bericht en hier de eindmededeling van de NMa.

Bron: NMa
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen