020 530 0160

Issue paper OPTA over KPNs migratie naar All-IP

Gepubliceerd op 29 mei 2006 categorieën , , ,

OPTA heeft vorige week maandag een ‘issue paper’ gepubliceerd over de overgang van KPN naar een ‘Next Generation Network’ (NGN). KPN’s wil haar netwerk de komende geschikt maken voor vernieuwende communicatiediensten en daarom moet het netwerk een kostenefficiënt breedbandig IP-netwerk worden (zoals KPN het noemt: All-IP). Deze wijziging van het KPN netwerk raakt de markten zoals deze eerder door OPTA in kaart zijn gebracht.


OPTA heeft in de consultatie een eerste inventarisering willen maken van de consequenties van de overgang van KPN naar een All-IP netwerk. Daarbij is een op de praktijk toegespitste focus gelegd op de samenhang van All-IP met de verplichting van KPN om ontbundelde toegang tot haar aansluitnetwerk te verlenen. Daarnaast geeft OPTA in de consultatie haar voorlopig standpunt weer op het gebied van een aantal vraagstukken. De consultatie is mede beleidsvormend bedoeld en marktpartijen worden uitgenodigd erop te reageren.


Lees hier het hele bericht en hier het consultatiedocument.

Bron: OPTA
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen