020 530 0160

Hof vernietigt toestemming Commissie fusie Sony Music en BMG

Gepubliceerd op 17 juli 2006 categorie├źn 

Het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen oordeelde vorige week woensdag dat de door de Europese Commissie verleende toestemming voor de fusie tussen Sony Music en BMG niet geldig is. Volgens het Hof heeft de Commissie haar oordeel niet goed onderbouwd en is niet alle relevante iknformatie meegewogen.


De Europese Commissie gaf in 2004 toestemming voor de fusie tussen de muziekuitgevers aangezien deze fusie volgens haar niet zou leiden tot een monopoliepositie (zoals niet toegestaan is volgens artikel 81 lid 1 EG  Verdrag).


Tegen deze beschikking van de Commissie heeft de internationale organisatie voor onafhankelijke muziekproducenten Impala met succes beroep tot vernietiging ingesteld.  Volgens Impala heeft de Commissie onder meer miskend dat de fusie leidt tot (versterking van de ) monopolispositie op de markt van muziekopnamen, de markt van licenties voor on-linemuziek of de markt voor de distributie van on-linemuziek, van licenties voor on-linemuziek of de markt voor de distributie van on-linemuziek zou leiden De Commissie moet zich opnieuw buigen over de toelaatbaarheid van de fusie.


Lees hier het uitspraak.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen