020 530 0160

Europese Commissie staat aankoop van O2 door Telefónica toe

Gepubliceerd op 13 januari 2006 categorieën ,

De aankoop door het Spaanse telecommunicatiebedrijf van het Engelse telecommunicatiebedrijf O2 is toegestaan, zo liet de Europese Commissie op 10 januari jl. weten.


De Commissie vreesde eerder dat de mededinging op de Europese markt, en in het bijzonder die van het Verenigd Koninkrijk, voor roaming services verstoord door de aankoop. Deze vrees is weggenomen doordat Telefónica de FreeMove alliantie, waarin het samenwerkte met France Télécom, Telecom Italia, en Deutsche Telekom, zal verlaten. De Free Movement alliantie is samengesteld uit de vier grootste netwerk operators. O2 maakt onderdeel uit van de Starmap alliantie, waarin een aantal kleinere telecommunicatiebedrijven samenwerken.


Door de aankoop door Telefónica zou O2 afhankelijk worden van eerstgenoemde, zich waarschijnlijk gaan schikken naar de wensen van de FreeMove alliantie en daarmee zou de markt op voor roaming services verstoord worden. Nu Telefónca uit de FreeMove alliantie zal treden is dat risico van de baan.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Pressroom European Commission
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen