020 530 0160

Europese Commissie: Nederland moet markt sportkansspelen vrijgeven

Gepubliceerd op 29 februari 2008 categorieën ,

De Europese Commissie heeft Nederland formeel verzocht de markt voor sportkansspelen vrij te geven voor andere aanbieders dan alleen De Lotto (Toto). Het huidige monopolie is in strijd met het vrije verkeer van kansspeldiensten, aldus de Commissie. 

De Commissie stelt dat dergelijke marktbeperkingen uitsluitend kunnen worden opgelegd, indien daarbij een algemeen belang wordt gediend, zoals de bestrijding van gokverslaving, illegaliteit en criminaliteit. Volgens de Commissie is er in Nederland, mede gezien de intensieve reclame voor kansspelen en de afwezigheid van concrete maatregelen ter bestrijding van gokverslaving, geen sprake van een samenhangend beleid gericht op de bestrijding van gokken.

Brussel heeft aangegeven een rechtszaak voor het Europees Hof van Justitie te overwegen indien de Nederlandse regering niet binnen twee maanden reageert op het verzoek. Minister van Justitie Hirsch Ballin heeft aangekondigd binnen de gestelde termijn te zullen reageren.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Het Financieele Dagblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen