020 530 0160

EC wil Microsoft half miljard boete opleggen

Gepubliceerd op 23 maart 2004 categorieën ,

Bronnen die bekend zijn met de denkwijze van de commissie zeggen dat de antitrustautoriteit van de EU een boete wil opleggen van € 497 miljoen. Dat zou de hoogste boete zijn die Brussel ooit heeft opgelegd in een antitrustzaak, maar ver onder de € 3 miljard die de EU-wet mogelijk maakt als maximumboete. Dat maximum staat op 10% van de jaaromzet van het betrokken bedrijf.


 De nationale antikartelautoriteiten van de 15 lidstaten hebben hun steun uitgesproken voor de recordboete, twee dagen voor de Europese Commissie een formeel besluit bekend zou maken waarin wordt Beoordeeld dat Microsoft de Europese antitrustwetten heeft overtreden.


 


Intussen heeft Microsoft de details van een schikkingsvoorstel laten zien aan EUfunctionarissen, zo melden ingewijden. Europees commissaris Mario Monti wees dezelfde schikking vorige week af, omdat hij wil vasthouden aan een formeel besluit van de commissie dat kan dienen als „precedent” voor de toekomst.


 


Lees hier het hele artikel.

Bron: De Financiële Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen