020 530 0160

De week van Tipp24

Gepubliceerd op 22 april 2014 categorieën 

Peter-Paul de Goeij is sinds februari dit jaar directeur van Tipp24 (Nederland) B.V., dochteronderneming van Tipp24 SE. Tipp24 maakt deelname aan loterijen via het internet mogelijk en is opgericht in september 1999 in Hamburg, Duitsland. Tipp24 heeft belangen in een aantal bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Vanaf het moment van oprichting tot aan vandaag heeft Tipp24 SE een omzet van €2,5 miljard gegenereerd en daarmee meer dan €650 miljoen aan belastingen en heffingen bijgedragen. Na een succesvolle beursgang in 2005 (Prime Standard), werd het bedrijf toegelaten tot de SDAX index in Frankfurt in juni 2009. In juli 2012 zijn de Duitse online activiteiten volledig afgesplitst van Tipp24 SE naar Lotto24 AG. Tipp24 heeft met een belang in het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Geonomics Global Games Limited in december 2012 de basis gelegd voor de uitbreiding van haar internationale activiteiten. Sinds 7 februari 2014 heeft Tipp24 SE haar hoofdzetel in Londen.

 

Hoe gaat het?

Het gaat momenteel erg goed. Vanaf het eerste moment dat we ons licht opstaken op de Nederlandse kansspelmarkt in maart vorig jaar tot vandaag is er een hele hoop gebeurd en zijn we flink opgeschoten. Inmiddels opereren we niet langer in de anonimiteit maar hebben we Tipp24 als gegadigde, als prospectieve nieuwe toetreder op de Nederlandse loterijmarkt neergezet en – met tot nu toe – louter positieve reacties. Vooral uit de hoek van sport en goede doelen is enthousiast gereageerd. Hier liggen ook grote kansen. De loterijmarkt is aan vernieuwing en een opschudding toe en hopelijk kunnen wij daar een bijdrage aan gaan leveren.

 

Drukke week?

Zeker, eigenlijk is het sinds onze persconferentie niet meer echt rustig geweest. Naast mijn gewone werkzaamheden spreek ik nu ook met talloze stichtingen, clubjes, verenigingen en bonden (goede doelen) die allemaal mooie ideeën hebben en innovaties voor de Nederlandse loterijmarkt. Daarnaast zijn we regelmatig in gesprek met de huidige aanbieders en beleidsmakers en politici. Zo trachten we een constructieve bijdrage te leveren aan de nieuwe kansspelmarkt en de inrichting daarvan.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Vele! Zo moet het kabinet eerst nog komen met een loterijbrief, moeten de beide Kamers er nog hun zegje over doen en moet de wet Kansspelen op afstand en de ondersteunende secundaire wetgeving nog in werking treden – en dan moeten we ook nog even een vergunning krijgen!

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Vrijdag aanstaande hoop ik het overzicht van de vereisten van openbare aanbestedingen van de Amerikaanse staatsloterijen in kaart te hebben gebracht – welke vereisten worden zoal gesteld aan B2B aanbieders zoals Tipp24 in RFP’s uitgeschreven door de verscheidene loterijen van de Amerikaanse deelstaten. Naast de Nederlandse loterijmarkt houd ik me namelijk ook nog bezig met de Noord Amerikaanse loterijmarkt. Al met al een mooie uitdaging!

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen