020 530 0160

De week van Rotterdam Internet Valley

Gepubliceerd op 18 november 2014 categorieën 

Geerten Eijkelenboom is medeoprichter en directeur van Rotterdam Internet Valley. Rotterdam Internet Valley is dè ICT startup accelerator in groot Rotterdam en is gevestigd op de startup campus in de Rotterdam Science Tower.

 

Rotterdam Internet Valley is drie jaar geleden opgericht om innovatieve startups te helpen groeien en hun ambities waar te maken. De missie is daarom ook heel simpel: Rotterdam Internet Valley wil meer succesvolle Internetondernemers in de havenstad van Nederland.

 

Wij creëren een ecosysteem waarin wij startups tailor-made technische ondersteuning en business coaching bieden. Bovendien werken wij met de meest ervaren coaches die allen op basis van hun enthousiasme en inspiratie klaarstaan om met onze startups te werken. Bij ons krijgen startups een duwtje in de rug en worden drempels verlaagd, zodat zij zich volledig op hun vernieuwende Internetconcepten kunnen richten.

 

Hoe gaat het?

Goed! De community van Rotterdam Internet Valley is dit jaar gegroeid naar 50 Internetstartups. Ondanks dat we al aardig wat ICT startups in onze community hadden, zijn er nog steeds vernieuwende concepten die hun weg naar ons vinden. Deze ontwikkeling zorgt voor extra dynamiek in de community. Daarnaast is de groei een bevestiging dat Rotterdam op Internetgebied ontzettend ondernemend is.

 

Drukke week?

Het is een hele drukke week. We zijn aan het kijken hoe we volgend jaar zelf kunnen vernieuwen. In de startupwereld waar de markt onderhevig is aan snel veranderende technologieën en mogelijkheden, is het van cruciaal belang om als accelerator/ incubator zelf ook niet met het programma stil te staan. Wij vragen de startups alles te geven en te luisteren naar de feedback van de klant. Dit moeten wij dus ook doen.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

De Intenetbusiness is wellicht één van de belangrijkste terreinen waar het juridische aspect nog lang niet is uitgekristalliseerd. ICT staat alles behalve stil. Deze dynamiek brengt vele kansen met zich mee, maar vereist wel enige juridische kennis bij de ondernemers. We zijn daarom ook erg blij dat SOLV een voortrekkersrol inneemt in zaken zoals de Cookiewetgeving, die twee jaar geleden veel te streng werd aangescherpt. Alleen door gezamenlijk onze kennis en krachten te bundelen komen we verder.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Vrijdag hoop ik scherper voor ogen te hebben hoe wij volgend jaar verder gaan. We zijn met een klein team en iedereen is op elkaar ingespeeld, waardoor het des te belangrijker is dat niet alleen de community maar ook het team achter het plan staat.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen