020 530 0160

De week van Joep Welschen IncPlus

Gepubliceerd op 23 september 2014 categorieën 

Joep Welschen, Menno Weij en Berthold Rosendahl leerden elkaar kennen tijdens verschillende start-up programma’s. Vanuit respectievelijk branding en ontwerpbureau Link Design en advocatenkantoor SOLV waren zij expert-partner in die programma’s. Ze merkten dat bij alle huidige incubatorprogramma’s in Nederland in hun ogen twee zaken misten:

– Langetermijnbegeleiding: de meeste programma’s zijn een snelkookpan, daarna begint het pas voor startups. 

– Startups hebben te weinig budget om de best verkrijgbare professionele ondersteuning langdurig in te zetten. 

 

Dat willen ze dus anders gaan doen met IncPlus:

1. Zij stappen in voor een initiële periode van 3 jaar;

2. IncPlus is bereid risicodragend start-ups een deal aan te bieden, zodat ze wel kunnen beschikken over de allerbeste, professionele ondersteuning die beschikbaar is.

 

IncPlus levert de volgende diensten: business strategy, international business development, marketing, finance en legal. Bovendien krijgen startups toegang tot ons ijzersterke netwerk van investeerders en externe professionals.

Focusmarkten voor IncPlus zijn: Wetenschap en technologie, Gezondheid, Duurzaamheid, Media en Communicatie.

 

 

Hoe gaat het?

Erg goed! Ik merk dat startups, doorgroeiers en investeerders onze aanpak zien als nieuw, verfrissend en transparant. Die waardering komt direct terug in de startups en investeerders die zich aanmelden bij IncPlus. Omdat we risicodragend instappen leggen we de selectie criteria hoog. Maar er zijn voldoende hoog kwalitatieve startups in Europa met goede ondernemers om mee aan de slag te gaan. Het begeleiden van startups en doorgroeiers en zien dat je een kwalitatieve versnelling en toegevoegde waarde kunt bieden, is voor mij het leukste werk dat er is.

 

Drukke week?

Ja, een hoop toffe dingen op de agenda. Besprekingen met startups die we begeleiden en selectie besprekingen met nieuwe kandidaten. Overleg met investeerders en een samenwerkingsbespreking met een nieuwe buitenlandse IncPlus-partner.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Nee, en mochten die er komen dan hebben we natuurlijk Berthold en Menno als IncPlus-partners en het hele TMC team van SOLV achter ons staan. Dus juridische hobbels kennen we niet 😉

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Vrijdagavond hoop ik met een koud biertje weer terug te kunnen kijken op startups die zijn gaan vliegen en markten die door slimme, nieuwe initiatieven zijn opgeschud.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen