020 530 0160

De week van eCook

Gepubliceerd op 2 juli 2015 categorieën 

eCook is de droom van elke foodie: een app waarmee je eindelijk digitaal toegang krijgt tot alle originele recepten uit de echte kookboeken. Unieke content, makkelijk doorzoekbaar. Iedereen heeft kookboeken, maar niemand heeft de recepten uit die kookboeken in een handige app. Er is veel content gratis beschikbaar, veelal gekopieerd, met fouten en/of onvolledig. Een plek met alle recepten uit kookboeken bij elkaar is er niet. Een soort Netflix voor foodies. Je betaalt een vast bedrag per maand. Michiel Slegt en Rob Hermkens zijn de oprichters en reizen momenteel de wereld over om de rechten van alle kookboeken te regelen. Volgens planning wordt de app in oktober in Nederland beschikbaar. Daarna volgt Duitsland en de rest van Europa. In 2016 gaat eCook de sprong overzee maken.

 

 

Hoe gaat het?

Erg goed. We hebben veel uitgevers gesproken. Internationale en Nederlandse uitgevers zijn enthousiast over eCook. Het is zo simpel. Uitgevers snappen het meteen. Vijf grote Nederlandse kookboeken-uitgevers hebben al “ja” gezegd, waardoor we straks direct met grote namen live kunnen. Dat geeft veel energie. Op deze manier profiteert consument en uitgever van deze prachtige content. Het is geweldig om te zien hoe het team zich aan het uitbreiden is en iedereen zich verbonden voelt met het succes van eCook. 

 

Drukke week?

Zeker. Dinsdag 30 juni hielden we een eerste bijeenkomst voor investeerders in Amersfoort. Veel enthousiaste reacties, dus nu zijn we iedereen aan het nabellen om concrete afspraken te maken. De eerste ronde hebben we zelf gefinancierd. Het zou geweldig zijn als we dit concept nog sneller kunnen uitrollen naar het buitenland. De markt is er klaar voor.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Als je wereldwijd een nieuw concept uitrolt en een vergrijsde markt wilt opschudden, dan kom je hobbels tegen. Dat is de uitdaging die we aangaan. Afgelopen maanden hebben we o.a. de grote boekenbeurzen in Londen en New York bezocht om de hobbels in kaart te brengen. Daardoor weten we nu de zwakke plekken in het verouderde systeem. Het ziet er allemaal gunstig uit.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Vrijdag hoop ik met alle geïnteresseerden afspraken te hebben gemaakt. Alles bij ons gaat om lekker eten, dus het zullen voornamelijk lunchafspraken worden. Maar met dit weer op een terras zitten, om te praten over je droom, is natuurlijk een cadeautje.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen