020 530 0160

Chipfabrikant AMD begint rechtzaak tegen Intel

Gepubliceerd op 29 juni 2005 categorieën ,

Volgens AMD maakt concurrent Intel misbruik van zijn machtspositie door onder meer klanten als HP, Dell en IBM te ontmoedigen om zaken te doen met AMD. Van de wereldwijde omzet in de markt voor processors vloeit 90 procent naar Intel. Intel heeft een vergelijkbare positie op deze markt als Microsoft heeft op het gebied van software.


Volgens de aanklacht heeft Intel een groot aantal van zijn klanten bedreigd of geïntimideerd. Intel zou dreigen met sancties tegen bedrijven die chips van AMD gebruiken. Daarnaast werden kortingen niet uitgekeerd indien bedrijven die klant zijn bij Intel ook zaken deden met AMD. AMD stelt dat zij door het handelen van Intel geen voet tussen de deur krijgt bij grote computerhandelaars als Mediamarkt en Best Buy. Volgens AMD is Intel verantwoordelijk voor prijsopdrijving en onthoudt Intel klanten wereldwijd het recht om zelfstandig een keus te maken.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen