020 530 0160

Boete Microsoft 497 milj. euro

Gepubliceerd op 24 maart 2004 categorieën 

Na een vijf jaar durend onderzoek heeft de EC besloten dat Microsoft in strijd met het mededingingsrecht heeft gehandeld door haar bijna-monopolie positie op de markt voor besturingssystemen voor PC´s uit te breiden naar de markten van workgroup server besturingssystemen en van media players.


De EC legt een boete van 497 miljoen euro op. Daarnaast gelast de EC Microsoft binnen 120 dagen aan concurrenten informatie over interfaces vrij te geven die nodig is opdat hun producten zouden kunnen communiceren met het besturingssysteem van Microsoft. Daarnaast moet Microsoft binnen 90 dagen een kale windows versie (zonder media player) op de markt brengen.


De EC heeft nog nooit eerder zo´n hoge boete voor machtsmisbruik opgelegd en de hoogte zal Microsoft tegenvallen. De boete valt echter mee in vergelijking met de boete die de EC had kunnen opleggen; namelijk 10% van de jaaromzet, hetgeen voor Microsoft ongeveer 3 miljard dollar zou betekenen.


Microsoft heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak.


Lees hier de hele uitspraak.


 

Bron: Press releases EU
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen