020 530 0160

Boete aanbieders mobiele telefonie

Gepubliceerd op 1 oktober 2004 categorieën ,

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft na een bezwaarprocedure het besluit bevestigd dat de vijf operators voor mobiele telefonie de Mededingingswet hebben overtreden door hun gedrag onderling af te stemmen. De NMa verlaagt de boete omdat de omzetten waarop de overtreding betrekking had lager bleken nadat de bedrijven in de bezwaarprocedure hierover nieuwe informatie hadden verstrekt. In de bezwaarfase zijn de feiten beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie die de NMa heeft geadviseerd.



De boetes waren eind 2002 opgelegd, omdat T-Mobile Netherlands B.V. (voorheen Ben Nederland B.V.), Orange Nederland N.V. (voorheen Dutchtone N.V.), KPN Mobile N.V., Telfort B.V. (voorheen O2 Netherlands B.V.) en Vodafone Libertel N.V. hun gedrag onderling hadden afgestemd. De afstemming had betrekking op een verlaging van de dealervergoeding voor de verkoop van mobiele telefonieabonnementen voor zowel prepaid als postpaid. De NMa heeft de boetes verlaagd omdat uit de nieuwe informatie bleek dat de omzet die de telecombedrijven hebben behaald met de verkoop van abonnementen waarop de dealervergoeding van toepassing is, lager was. De boetesystematiek is ongewijzigd gebleven.


Lees hier het bericht.

Bron: NMa
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen