020 530 0160

Besluit Europese Commissie over concurrentie op Duitse buitenlandse telefoniemarkt

Gepubliceerd op 28 december 2005 categorie├źn ,

De Europese Commissie heeft op 23 december een beslissing genomen op basis van artikel 7 Kaderrichtlijn (richtlijn inzake een gemeenschappelijk regelgevingskader voor elektronische-communicatienetwerken en -diensten) waarin zij aangeeft dat er voldoende mededinging is op de markt voor internationaal telefoonverkeer in Duitsland. Het besluit dat is genomen naar aanleiding van een verplichte notificatie van de BNetzA aan de Europese Commissie, bevestigt daarmee de bevindingen van de Bundesnetzagentur, afgekort BNetzA (de Duitse Nationale Regulerende Instantie, vergelijkbaar met OPTA). De markt voor internationaal telefoonverkeer omvat onder meer het particuliere en zakelijke telefoonverkeer van een vaste aansluiting in Duitsland naar een vaste aansluiting aan de andere kant van de Duitse grenzen.


Bij de beslissing wogen onder meer mee dat het aandeel van de Duitse incumbant, Deutsche Telekom, op genoemde markt 40% is en dit percentage zal zeker nog dalen. Bovendien kunnen consumenten uit meerdere aanbieders kiezen. De beslissing heeft als gevolg dat de BnetzA, anders dan voorheen, voor deze markt geen voorafgaande maatregelen meer oplegt.


De Commissie heeft in deze beslissing overigens ook aangegeven dat de markt voor telefonie ook Voice Over Internet Protocol (VoIP) diensten omvat, dit in navolging van de visie van BnetzA en de eerdere notificaties van Frankrijk en Nederland dit jaar.


 


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Pressroom European Commission
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen