020 530 0160

Beroep Microsoft tegen EC vandaag van start

Gepubliceerd op 24 april 2006 categorie├źn 

Vandaag gaat het beroep van Microsoft van start tegen de boete zoals deze is opgelegd door Europese Commissie. Microsoft stelt, kort gezegd, dat de Europese Commissie geen goede marktanalyse heeft gemaakt en dat de wijze waarop de Commissie de regels interpreteert en toepast niet overeenstemmen met deze tijd, waarin het voor bedrijven mogelijk is plotseling een grote marktspeler te worden, iets wat volgens Microsoft geillustreerd wordt door de positie die Apple met iTunes razendrap innam.


De Europese Commissie legde Microsoft eerder een boete van EURO 497 op en bovendien de verplichting Windows uit te brengen zonder Mediaplayer (wat Microsoft in juni 2005 deed) en verplichte Microsoft bovendien concurrenten inzicht te geven in communicatieprotocollen van Windows. Over de wijze waarop dat laatste moet geschieden zijn de Commissie en Microsoft het nog steeds niet eens.


Waarschijnlijk zal het beroep een hele week in beslag nemen en zal de uitspraak van het Hof van Eerste Aanleg nog wel even op zich laten wachten.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Automatiseringsgids
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen