020 530 0160

Barbie – Bratz: 1- 0

Gepubliceerd op 27 augustus 2008 categorieën ,

In de hoogopgelopen twist tussen Barbie en Bratz heeft de jury van de rechtbank in het Amerikaanse Riverside bepaald dat MGA Entertainment (producent van Bratz) aan Mattel (producent van Barbie) een schadevergoeding van 100 miljoen dollar moet betalen. Mattel had een schadevergoeding van 2 miljard dollar verzocht.


De jury kende geen “punitive damages” (strafvergoeding) toe, omdat zij meende dat er geen opzet in het spel was. De rechtbank moet het definitieve bedrag nu nog vaststellen.


 


MGA bracht met Bratz een Barbie look-a-like op de markt en verwierf daarmee in rap tempo een aanzienlijk marktaandeel.

Volgens Mattel is zij de eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten rustende op Bratz, omdat ontwerper Carter Bryant Bratz ontwierp toen hij nog in dienst was bij Mattel. Bryant verkocht de Bratz-ontwerpen echter aan MGA Entertainment. Daarna trad hij ook in dienst bij MGA.De meeste van de ontwerptekeningen zijn aldus de jury het intellectuele eigendom van Mattel. Echter de Bratz-poppen en accessoires, zoals die op de markt komen, lijken niet genoeg op deze ontwerptekeningen om van inbreuk te spreken.
Op een later moment zal de rechter bepalen of MGA mag doorgaan met Bratz.


Lees hier en hier de berichten.

Bron: nu.nl en straitstimes.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen