020 530 0160

Artiesten willen strengere regels voor online platforms

Dat schrijft Buma-Stemra in een open brief die is ondertekend door onder anderen John Ewbank, Eric van Tijn, Peter Koelewijn, Dennis Huige (Racoon), Peter Slager (Bløf) en DI-RECT.

De Europese Commissie werkt op dit moment aan nieuwe wetgeving om de ‘Digital Single Market’ te bevorderen. Vorige week is in dat kader een wetsvoorstel naar het Europese Parlement gestuurd waarmee geo blocking aan banden wordt gelegd. De verwachting is dat in het najaar nadere wetsvoorstellen bekend worden waarmee de e-commerce richtlijn en de auteursrechtrichtlijn zullen worden aangepast. Dit wordt gezien als een lastig onderdeel, omdat er veel partijen betrokken zijn met sterk uiteenlopende belangen, zoals ook blijkt uit de open brief van de Nederlandse rechthebbenden.

NOS redacteur Nando Kasteleijn vroeg mij of er inderdaad nieuwe Europese regels worden verwacht, en of ik daarvan grote veranderingen verwacht:

” “Deze brief is onderdeel van de bekende lobby van rechthebbenden”, zegt advocaat Marieke Neervoort, partner bij kantoor SOLV. “Die zoeken naar manieren om illegale content tegen te gaan. Aan de andere kant staat het belang van platforms om niet verplicht te worden alle content die op hun platforms langskomt te monitoren.” Neervoort verwacht in de nieuwe wetgeving geen grote veranderingen.”

Lees hier het bericht van de NOS.

Bron: NOS.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen