020 530 0160

Apple stuurt aan op schikking met Psystar

Gepubliceerd op 21 oktober 2008 categorieën ,

Eerder dit jaar ontstond een conflict met Psystar omdat dit bedrijf Mac OS X installeert op generieke pc-hardware en deze verkoopt onder de naam Open Computer. Het instapmodel van Psystar is bovendien aanmerkelijk goedkoper dan een echt Apple-systeem. Apple sleepte het bedrijf daarom voor de rechter.


Volgens Apple heeft Psystar niet alleen de gebruikersovereenkomst (EULA) geschonden door OS X te installeren op niet-Apple-hardware. De kloonmaker is nog een stap verder gegaan: het heeft delen van OS X aangepast en dat weer geleverd aan zijn klanten. Psystar maakt en levert namelijk eigen updates voor zijn Mac-klonen. Daarmee is er sprake van schending van het auteursrecht dat Apple heeft op zijn besturingssysteem, aldus Apple. Apple vordert nu stopzetting van het maken en leveren van Mac-klooncomputers. Daarnaast wil de officiële Mac-maker ook dat reeds verkochte exemplaren daarvan, zowel desktops als servers, worden afgegeven. Psystar beschuldigt Apple er nu op haar beurt van dat zij zich niet houdt aan het mededingingsrecht.


Om de hoge kosten van een procedure te voorkomen hebben Apple en Psystar nu aangekondigd dat ze tot een schikking willen komen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen