020 530 0160

Bas
Derhaag

Of Counsel

Bas is advocaat sinds 1995. Hij specialiseerde zich in het arbeidsrecht bij twee grote (tegenwoordig: ‘Zuidas’-) firma’s en was daarna ruim 20 jaar partner van een niche-kantoor. Sinds 2016 is hij, naast advocaat, ook mediator (MfN-gecertificeerd) en combineert hij beide praktijken. Sinds 1 november 2023 is hij aan SOLV als advocaat en mediator verbonden in de rol van Of Counsel.

Als arbeidsrechtadvocaat heeft hij ten behoeve van werkgevers een ruime ervaring met de begeleiding van reorganisaties en met kwesties zoals individueel ontslag, medezeggenschap, concurrentiebedingen en contractsonderhandelingen. Hij staat met grote regelmaat ook individuele werknemers en directeuren bij die met ontslag worden bedreigd of het reeds aangezegd hebben gekregen.

Als MfN-Registermediator is Bas zeer ervaren in de begeleiding van allerlei geschillen waarmee professionele organisaties en individuele personen te maken kunnen krijgen. In die hoedanigheid heeft hij door de jaren heen bijgedragen aan de oplossing van een breed scala van geschillen binnen commerciële en non-profit organisaties, onder meer in de zorgsector.

Bas is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA) en lid van de volgende specialisatieverenigingen: European Employment Lawyers Association (EELA), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA), Vereniging van Arbeidsmediators Nederland (VAN).

Enkele zaken

2023: adviseerde een internationale softwareproducent over contractsonderhandelingen

2022: adviseerde bij de reorganisatie van een consultancyfirma

2021: procedure voor een theaterproducent tegen FNV KIEM

2019-2020: adviseerde de Raad van Advies van een publieke omroep over aangaan en beëindigen van directiecontracten

2019: adviseerde een ESG consultancyfirma bij de overname door een Britse koper

publicaties

Recente publicaties van Bas