020 530 0160

Zakelijk spamverbod nog niet van kracht

Volgens Emerce hebben veel bedrijven zich de afgelopen weken druk gemaakt hun adresbestand aan te schrijven in verband met het verbod op zakelijke spam. Het is vanaf 1 oktober 2009 voor hen verplicht om expliciete toesteming te hebben van bedrijven om hen met commerciële e-mailings te benaderen.

In eerste instantie zou het zakelijke spam-verbod per 1 juli in gaan, als gevolg van een pakket wijzigingen in de Telecommunicatiewet. Echter, enkele maatregelen hiervan zijn uitgesteld naar 1 oktober 2009, waaronder het verbod op zakelijke spam.

Spam aan personen was in Nederland al verboden. Door het nieuwe verbod komt er een algeheel spamverbod. Nederlandse bedrijven die toch doorgaan met het versturen van ongevraagde commerciële communicatie kunnen een boete opgelegd krijgen door de OPTA.

De bedrijven die onlangs hun adresbestand aanschreven om te vragen of zij mailings willen blijven ontvangen, zijn in ieder geval ruimschoots op tijd om dit geregeld te hebben voor 1 oktober.

Een maatregel die al wel in werking is getreden door de wetswijziging is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een telecomcontract na afloop binnen een maand op te zeggen.

Lees hier het bericht.

Bron: emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen