020 530 0160

Welke algemene voorwaarden had ik ook alweer gebruikt…

Gepubliceerd op 7 februari 2008 categorieën 

De toepasselijkheid van algemene voorwaarden is en blijft met grote regelmaat onderwerp van geschil in juridische procedures. Met name vragen als (i) zijn de voorwaarden wel aanvaard door de wederpartij, (ii) heeft de gebruiker/hanteerder voldaan aan zijn informatieplicht, en (iii) zijn de voorwaarden wel op juiste wijze ter hand gesteld door de gebruiker/hanteerder, passeren regelmatig de revue. 

Vandaag staat de vraag centraal: welke versie van de algemene voorwaarden is destijds van toepassing verklaard?

De kantonrechter te Utrecht is – terecht – streng voor partij Kimmik. Kimmik heeft een keuken geleverd aan een geanonimiseerde gedaagde, maar slaagt er na een aantal pogingen niet in aan te tonen welke versie van de algemene voorwaarden destijds van toepassing is verklaard. Om die reden wijst de kantonrechter de vordering af. 

Let daar dus op als u algemene voorwaarden hanteert. Het is namelijk gebruikelijk (en aan te raden!) om deze van tijd tot tijd weer up-to-date te maken in het licht van juridisch relevante ontwikkelingen. Zorg er dus voor dat u de juiste versies bij de juiste contracten voegt. Nog beter is wellicht om de juiste versie door de wederpartij te laten paraferen, en die versie aan het contract/orderformulier te bevestigen. Dan voorkomt u meteen vervelende vragen als “zijn de algemene voorwaarden wel ter hand gesteld”?

Lees de volledige uitspraak hier.

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen